qawiem

Yesterday I have a very interesting conversation with my brother Qawiem. I'm aware that his name is quite rare here, just because my relationship with him is not as close as other siblings. It's okay, nothing serious. But I guess I am more the second-mother figure in his eyes so he can't afford to play puppy with me.

So, when he was telling me about this teacher who hates this teacher because of this and that. From his words I can sense he already pick sides. So I asked
'Dah dengar ke Cikgu B punya explaination'
'Nak dengar buat apa. Semuaaaa dah cakap mcmtu, Cikgu B memang mcm tu, bla bla bla..'

'You cannot pick sides if you don't listen to both sides. Kalau dalam kepala kita dah set yang Cikgu B tu memang jahat walaupun kita tak tahu apa dalam hati dia, apa sebab dia buat mcm tu, nanti kita ade mental block'
and I continue
'Apa-apa yang Cikgu B cakap kita refuse to listen. jadi ignorant. Kita nak tengok dan dengar apa yang kita nak saja. Kalau kita dengar Cikgu A cakap this, kita simpan 50% untuk Cikgu B punya cerita. Kalau kita dengar cerita A, separuh hati simpan untuk cerita B.'

'Have an open heart to everything, walaupun kita rasa benda tu radicilous sangat. Kita dengar, lepas tu buat keputusan sendiri. Lagi ok kan macamtu?'

Tak pasal-pasal Awiem dapat free lecture, after 5 hours straight Physics lesson.

Padan muka.

1 nosy parkers:

Anis said...

hi.pls feel free 2visit us 4AUTH COACH items from USA at amazing price.tq:)