a desperate attempt of an unemployed

Just now, when I read Fifa's 'recommendation' to use my blogspot profile photo for my resume, I laughed kuat gila ter-annoyed Mama yang tengah layan drama Melayu TV3.

But then, I realized, that in fact, maybe that's the reason why I haven't heard from PETRONAS.
Maybe because my resume-photo is not 'captivating' and 'eye-catching' enough?

So I made a little decision. I akan replace gambar resume I dengan salah satu gambar di bawah...

CHOICE NO 1 - budak ni nampak selekeh, calon baik jadi engineer. civil.


CHOICE NO 2 - nampak macam people person, boleh jadi HR personnel.


CHOICE NO 3 - (kalau diorang baca blog I, they'll know...)


CHOICE 4 - susah gilaa nak dapat momentum senyum mcm ni, slalu either terlalu excited nampak semua baris gigi, or muka kerut garang macam katak. This one just nice, this image kena carry dalam resume kot?


In comparison with this! Buruk gila mengucap je lah.

Jangan risau, weight kat atas tu dah akan ditambah 4 kilo lagi. So tak nampak macam skinny cheese stick, yang maybe bagi perception ada physical barrier!

14 nosy parkers:

afifa said...

dont blame urself..org yg tgh tgk drama melayu tv3 mmg senang ter-annoyed

h a n e y s a said...

hehehe fa u tak teman ur dad tgk ke?

btw fa, be lucky u tak keje teledirect lagi. nnt diorg tanye u tak balik kg raye ke minggu ni.

sarah pahmi said...

ahh finally! i rase sbb weight u laa diorg tak call2. patut tambah je lg 4 kg br diorg confident. zaza mcm mane tah

h a n e y s a said...

sara, zaza ok je kot. sbb height die. hehehehe jahat tak i.

afifa said...

zue?

Hafizd said...

yerp..bagus idea ko neh.haha

papepon all the best..

h a n e y s a said...

hey zu kan org cakap
'oh yang kecik-kecik tu ye'
tapi die dah keje. takleh nak sorok ape.

pitya, hehe. no second chance for first impression.

MeiYuan said...

CHOICE 2! So happy the smile!

haha!

h a n e y s a said...

mei yuan : ok i will. hahahahah main2 je lah! seeing u doing so well (yet so busy, i envy) makes me go 'AAAAAAAAAAARGGGGGH'!

amirul farez said...

kesian aku tgk orang2 yg tak dapat kerja lagi ni. boleh jadi gila menunggu. haha. but ur theory is not wrong at all. aku rasa aku punya gamba pun buruk. macam fei mao yg cacat tu. hahahah.

MeiYuan said...

awww dont worry u will get ur busy times soon! and then u just cant wait to sit at home and do nothing haha!

h a n e y s a said...

bzr : fei mao pun dah dapat keje dude.

mei yuan : pray that time will come soooon!

syncope said...

cute pics weh~!! ;D

h a n e y s a said...

azra : hehehehehe. boring la seremban tak ramai kwn dah.